пʼятниця, 19 березня 2021 р.

Нумбрикс

Чудове заняття на логіку і порядковий рахунок.

Нумбрикс - це числова змійка, що складається з порядкових чисел, що йдуть один за одним. Завдання - відновити всю змійку за підказками. Голова і хвіст змійки відзначені жовтими кружечками. Змійка повзає тільки по вертикалі і горизонталі - по діагоналі не вміє.

Ось так швидко і весело виконали це завданням вихованці
гуртка "Цікава арифметика".

четвер, 11 березня 2021 р.

14 березня День числа π

 


        Щороку 14 березня шанувальники математики святкують День числа π, одного з найпопулярніших математичних понять, головних Констан. 14 березня прийнято збиратися за круглим столом, пригощатися круглим пирогом, прикрашеним літерою π, і вести бесіди про математику.

        Число π - математична константа, яка дорівнює відношенню довжини кола до довжини діаметра, дорівнює вона +3,1415926535 ... аж до нескінченності.



вівторок, 9 березня 2021 р.

Акровірші про Т. Г. Шевченка

 

Завдання: Складіть акровірш "Тарас" використовуючи    математичні поняття та терміни.


Приклад акровірша:

Успіхів!

пʼятниця, 5 березня 2021 р.

До нас завітала ВЕСНА





Красива, квітуча, рання, гарна, зелена, пахуча, барвиста, сонячна, тепла, яскрава, запашна, довгоочікувана, світла... /продовжіть/

Така вона наша ВЕСНА

вівторок, 2 березня 2021 р.

Перше ім’я жінки в історії математики

     Початок весни несе з собою атмосферу свята та надихає на нові знання. Саме час познайомити вихованців гуртка "Цікава арифметика" з жінкою, ім’я якої першим зустрічається в історії математики. 


        Це Феано (Теано) - учениця і дружина давньогрецького філософа, великого математика і мудреця - Піфагора, який жив у VI - V ст. до н.е.

Інтернет-конкурс до Всеукраїнського дня бібліотек

«Не сподівайтеся позбутися книжок»            Вихованці гуртка "Цікава арифметика" доєдналися до Всеукраїнського конкурсу, присвяч...

Популярні повідомлення